~ BEMUTATKOZUNK ~

Üdvözlünk honlapunkon! Nevünk Román Tímea és Köpf András, Budapesttől 10 km-re, Törökbálinton élünk lányainkkal, Emmával és Mírával, illetve kutyáinkkal. Mindketten közgazdászként végeztünk. Az első bernink 1997-ben került hozzánk. Max egyedülálló személyisége örökre megszerettette velünk a fajtát. Jóllehet nem volt kiállítási kutya, mégis meghatározó szerepet játszott abban, hogy a „kutyázás” már nem csak hobby, hanem szenvedély számunka és úgy döntöttünk, hogy a tenyésztésbe is belevágunk. '97 óta sok idő eltelt, Max-szel kitanultuk a kutyázás csínját-bínját. Jártunk vele kiképzésre, kiállításra, találkozókra. Igyekeztünk minél több bernist megismerni, sokukat - nagy örömünkre- ma már barátainknak tudhatunk.

Aktívan részt veszünk kiállításokon, illetve a BSH Club rendezvényein. Immár harmadik ciklusban tagja vagyok a BSHC vezetőségének.

2000. februárjának elején családunk tovább bővült Baluval. Őt már teljesen más szempontok alapján, "bernis" szemmel választottuk ki. Tudatosan olyan kiskutyát kerestünk, aki kiállítási szempontból is ígéretesnek tűnt.. Sajnos mindkét "fiúnkat" nagyon hamar elveszítettük, mindketten rosszindulatú daganatban pusztultak el...

Hosszas várakozás után, 2003. június 15.-én tovább bővült a csapat: csatlakozott hozzánk Happyke, akit Svájcból importáltunk. Attól a pillanattól, hogy végre személyesen is találkozhattunk vele, úgy éreztük, mintha nekünk teremtették volna, és ő is úgy viselkedett, mintha évek óta ismerne bennünket. Nagyon kedves, ragaszkodó kutya, de amolyan igazi rossz csont. Ahogy mondani szokták: A szeme sem áll jól!:)
Brandy2003. július 16.-án megérkezett Norvégiából családunk újabb tagja: Zend-me-a-Brandy av Milkcreek. Nagyon vártuk már érkezését. Rendkívül ragaszkodó természete és igen komoly egyénisége miatt azonnal teljes értékű tagja lett családunknak.

Mindkét szukánk számos kiállíátáson bizonyította, hogy külsejük alapján is érdemes vonalukat továbbvinni.

 

 


Tenyésztési célunk...

... hogy gondosan megtervezett pároztatások által lehetőleg kiváló temperamentumú, egészséges, genetikailag minél kevésbé terhelt kiskutyákat hozzunk létre. A fajta egyik legnagyobb problémájának a rövid életkort tartjuk, így tenyészszukáinkat is (többek között) hosszú életű őseik alapján választottuk. Természetesen a stabil idegrendszert és a fajtára jellemő gyönyörű külsőt is szem előtt tartjuk, hiszen ezek a tulajdonságok teszik a berni pásztort egyedülállóvá. Számunkra nincs még egy olyan fajta, amelynek mind külső, mind belső tulajdonságai olyan harmóniát teremtenének, mint a berni. A fentiek tudatában választottuk jelenlegi tenyészkutyáinkat, remélve, hogy a vérvonalak alapos tanulmányozásával csökkenthetjük a fajtára jellemző betegségek kockázatát. Sajnos erre garancia nincsen, de fontosnak tartjuk, hogy mindent megtegyünk ennek érdekében..

Sennenland's család...

A kiskutyáinkat kizárólag olyan otthonokba adjuk, ahol családtagként élhetik életüket. Alapvető elvárásunk a gazdikkal szemben, hogy folyamatosan kapcsolatban álljanak velünk és tájékoztassanak bennünket a kutyával kapcsolatos fontosabb eseményekről (egészségügyi, stb. ) Természetesen mi is bármikor elérhetőek vagyunk a gazdik számára ha tanácsra, segítségre van szükségük. Évente találkozót szervezünk, ahol reményeink szerint minél több babánkat láthatjuk viszont. Rendkívül szerencsésnek tartjuk magunkat, amiért minden tőlünk kikerült baba életét nyomon követhetjük a gazdiktól kapott levelek és a rengeteg fénykép segítségével.


Román Tímea & Köpf András

Sennenland's A...